29-11-2018 /

Rejsegilde på ny fløj til DTU Aqua

DTU Aqua, som er den største lejer, har vokseværk hos Nordsøen Forskerpark i Hirtshals.

DTU Aqua har længe ønsket sig flere kvadratmeter til forskning og undervisning af studerende indenfor blandt andet akvakultur. Nu er en ny 540 m2 stor bygning i samme stil som de øvrige bygninger en realitet, og onsdag blev der holdt rejsegilde for håndværkere, lejere og ansatte ved Nordsøen Forskerpark.

Karl Henrik Laursen, direktør for Nordsøen Forskerpark, bød velkommen og roste håndværkerne for deres fleksibilitet og gode samarbejdsevner, samt godt håndværk, og glæder sig over at DTU Aquas afdeling i Hirtshals trives, og at det er stor aktivitet i de forskellige forskningsgrupper.

Peter Duetoft, bestyrelsesformand for Nordsøen Forskerpark, udtalte sig efterfølgende vedrørende beslutningen om at investere i den nye bygning:

– I Nordsøen Forskerparks nye strategiplan, der blev vedtaget i foråret står, at vi skal være forudsætningsskaber for etablering af ny, tidssvarende og erhvervsmæssig udviklende viden. Desuden står der, at vi vil arbejde på internationalt højeste niveau og gennem vores virke bidrage til lejernes succesrate. Det er præcis hvad denne investering gør.

Sektionsleder Per Bovbjerg Pedersen fra DTU Aqua glæder sig til at skulle overtage faciliteterne til foråret, når alle tekniske installationer er klar. DTU’s sektion for akvakultur på Nordsøen Forskerpark er i forvejen blandt de førende i verden indenfor området.

– Studerende og forskere fra hele verden søger hertil for at få del i den nyeste viden på området. Det har betydet pladsmangel og behov for nye forsøgs- og undervisningsfaciliteter, og derfor er det nye byggeri meget kærkomment, siger Per Bovbjerg Pedersen.